Avagy: Back to School, ahogy a Zokosok mondanák. ;)
Mivel idéntől a 12. osztályt (elsemtudomhinni...) fogom megkezdeni, ebből a negyediket kollégiumban, ezért gondoltam, kicsit összeszedem, hogy mire is van/lesz szükségem.

Elsőként itt lenne egy kép a koliba-indulós készletből, amiben benne van a hangszer, a tesicucc és az úszásfelszerelés is. Meg egy-pár egyéb apróság, ami feldobja az életem. :D

Azért innen is látszik, hogy mekkora monstrum szegény tok... (és már megint miért tette be elfektetve??)

A budmilos zsák idei zsákmány, ebbe került az úszós-mütyi.
Mellette áll a fekete hátizsák, ami már kezdi megadni magát a sorsnak, de remélem, hogy az idei évet még ki fogja bírni. A tartalmáról annyit, hogy rejtőzik benne egy pár Nike FC247 Elastico II teremfoci-cipő pink-sárga színben, egy zöld (erős) Thera Band tornaszalag, ami a rehabilitációhoz még néha szükséges, egy gumi ugrókötél, ami még a hősidőkből maradt, de azóta is jön velem és jó barátom. (Nem feljetettem el az élményeket, amiket ott kaptam. :) ) Illetve egy tornadressz, egy sportmelltartó és egy hosszúnadrág.

Idénre nem volt akkora-nagy bevásárlás a szükséges tanszerekből, mert maradt még füzetem tavalyról, illetve a legtöbb íróeszközöm is már egy ideje a szolgálatomban állnak.
A tolltartóm a tizedik óta teljesíti méltó szolgálatát, de pl. a kicsi Smiley World-ös füzetem már 9. osztály óta a mindet-jegyzőm. (Ennek eredménye képpen tegnap leszakadt a hátsó borítója...)Látszik, hogy kissé megviselt.

Itt meg főleg... (a képen látható órarend-töredék kilencedikes)

Füzeteket nem díszeseket, hanem teljesen egyszerűeket vettünk. Idén a Fanta füzeteit sikerült elcsípnünk, így azokból raktároztunk be néhány darabot, de van még olyan füzetem is, amibe idén már harmadik éve fogok írni, de még nem telt be.
Az egyetlen olyan, amit fontos külön megemlítenem külön: a matematika-füzetem. A Lidl-ben vásároltuk, 140 lapos, ami egy matekfüzet-zabálónak nagy előny. Több lap, több hely, kevesebb helyre szétbontott tudás-anyag. :)
Íme Ő:

Idén már másodszor szereztem be tanári zsebkönyvet, hogy az éves vackaimat legyen hol gyűjtenem, mert ez felelt meg eddig a leginkább az igényeknek. (Pár nappal utána ismerkedtem meg a filofaxokkal, amire azóta is fáj a fogam, és amint lehet, lecsapok egyre.)


Mivel összesen 8 órarendet tartalmaz a könyv, de nekem csak egyre van szükségem - amibe a csengetési rendet már beleírtam -, ezért a hátsó órarendekre címkéket ragasztottam, hogy tudjak jelölni, ha szükséges.

A báránykás nagy kedvencem, de már alig van belőle. (Valószínűleg oka van...)

Íróeszközökből idén nem sokat vettünk, mert a tavalyi (vagy még régebbi) készlet is teljesen jó. Amire szükségem volt, az a Stabilo Marathon négyszínű készlete, ami azért jobb, mint a sima tollkészlete a Stabilonak, mert ezen van gumi, ami sokkal kényelmesebbé teszi. Nem véletlenül használom 5.(!) osztály óta. A másik amit vennünk kellet, az a grafitceruza volt, mert még mindig nagy mennyiségben koptatom őket a kottafüzetben. Idén Koh-I-Noor B-keménységű grafitokat vettem. Mostanában sokkal jobban szeretek újra ceruzával írni, mint a töltőceruzával (vagy rotring, ki hogy ismeri). A radírom már elég kicsi, de még jó, meg amúgy is van itthon tartalék. A mostani egy Maped, a tartalék pedig Stabilo, amin egy majmocska van. Évek óta használom a Stabilo Point88-as tűfilcet, amit még apukámtól kaptam. 10 db. van a csomagban, de a kék már nem fog, és sjanos a fekete is kezd kifogyni, de a többi még virul. :)
Idén szükségem volt egy új ollóra, mert egyet eltűntettek a suliban, a másikat pedig kb. 4-5 évvel ezelőtt tűntettem el. Egy Herlitz gyerek-ollót kaptam, és miután megvettük, rá két napra megtaláltam az elveszettnek hitt kispajtást is. Na, nem baj, lesz egy itthon is!
Amit még idénre begyűjtöttem, az két asztali irattartó.
Ezen felül még készítettem magamnak egy falra tűzhető heti tervezőt, amire Blutack-kal tudom majd kitűzni a naphoz tartozó feladatot vagy figyelmeztetést.
Íme Ő: (nem túl kreatív, de a célnak megfelel)

A lényege, hogy egy régi cipősdoboz fedelére alkoholos filctollal felírtam a napok neveit akkora távolságban, hogy elférjenek a kicsi jegyzetlapok, amiket jobb sarokban lehet látni. Ezeknek a lapocskáknak egyszerűen csak hajtogattam egy kis zsebecskét, amit cellux-szal rögzítettem. (Na, ennyit a DIY-ról...) A doboz alját egyébként tárolásra fogom használni, de most még a dekorációs papír-pillangóim laknak benne.
Igazából a sulis dolgoknak ezennel vége, de a kolis listáról még azért eshetne szó...

 

A kollégiumba való költözésnek vannak feltételei, szabályai, elengedhetetlen tudnivalói.
Ennyi idő után már kezdek rájönni, hogy mire van szükségem, és mi az, amit soha nem használnék. Pl. sok lánynál elengedhetetlen kellék, hogy legyen egy sminkes tasak, na nálam ilyen nincs, ellenben ingek és nyakkendők dögivel. :D (Itt jegyezném meg, hogy végre van nadrágtartóm, úgyhogy most már végre teljes a szett.)
Lassanként rájöttem, hogy az interneten nagyon nagy részben a fősulisoknak van csak kollégiumi lista, a szegény kis középiskolások megkapják az első beköltözéskor vagy nem is lesznek bentlakósok. (Meg a nagy francokat! - Sorry: A szerk.)
Ez az én listám nem mindenre kiterjedő része, mert azért elég sok a személyes dolog is benne.

Ágy és környéke:
- takaró- és párnahuzat (van, ahol adnak, de azért mégis jobb az otthoni)
- lepedő
- kispárna (+alvósállatka)
- fürdőköpeny (ne tessék meglepődni! én párnának szoktam használni vagy csak hideg estéken ebben ücsörgök)

Tisztálkodás:
- 2 pár papucs (fürdéshez+benti császkáláshoz)
- egy kicsi és egy nagy törölköző
- tusfürdő
- sampon
- fogkefe
- fogkrém
- hajszárító (nálunk elengedhetetlen, eleve nem díjazzák, ha vizes fejjel vagyunk, másrészt igennagyon hideg tud lenni az épületben)
- arckrém+testápoló
- fésű
- dezodor
- parfüm
- wc papír (lehet, hogy adnak, nálunk nem)
- zsepi (téli időszakban kizárt, hogy anélkül túlélje valaki)
- nedves törlőkendő (végtelen a felhasználási módja)
- intim higiéniás eszközök a lányoknak

Öltözködés:
- mindig az adott napnyi +1 alsónemű (bugyi, melltartó, akármi...)
- ugyanennyi zokni (ugye te sem örülnél, ha a hét végére nem maradna tiszta zoknid egy esetleges nagy eső után?)
- 5-6 póló/ing
- 2-3 nadrág (én ennyit viszek, nincs is sokkal több, ha a következő hétre is szeretnék vinni, ha esetleg nem száradna meg)
- 2-3 pulcsi (időjárás-függő, de egy mindenképp legyen)
- vékonyabb kabát (esőkabát helyett is akár)
- öv (nekem nadrágtartó is)
- ünneplőruha (az évnyitóra vagy valami más ünnepségre mindig legyen egy rendnyi)
- hálóruha (nálam ez egy melegítőnadrágot és egy nagyobb pólót takar)
- ünneplőcipő és váltócipő
- vállfa (hogy legyen mire akasztani)

Gyógyszerek:
- fejfájásra
- lázra
- hasmenésre (reméljük azért ez nem jön be)
- görcsökre
- allergiára (nekem mondjuk elméletileg nincs...)
- megfázásra, köhögésre (neocitran, acc, stb...)
- Normaflore vagy hasonló probiotikum (ez elengedhetetlen számomra, antibiotikum mellé kötelező)
- sebtapasz (bármikor kellhet, és rendszerint csak akkor nincs, amikor kéne)

Étkezés:
- kanál
- villa
- éles kés
- kiskanál (ez nekem mondjuk nincs)
- lapos tányér
- mély tányér, lehetőleg mikrózható
- műanyag pohár (biztonsági okokból)
- egy bögre (amiben lehet este együtt teázni)
- 1/2 literes palack (nekem ez egy gumibetétes Kubu palack, amiből nem tud kicsepegni a víz)
- szalvéta (akár szendvicset csomagolni másnapra, vagy valamire...)
- mosogatószer+szivacs

Egyebek:
- telefon+töltő
- USB kábel
- fülhallgató
- hosszabbító, elosztó, T-elosztó
- kulcsok (otthoni, és a kollégiumi szekrényé, szobáé)
- iratok
- pénz
- szemüvegek (kinek csak a napszemüveg, kinek rendes szemüveg)
- esetenként szükség lehet: orvosi igazolás, kedvezményes étkezésre való igazolás, stb.
És persze a tanuláshoz szükséges holmitok, ami nélkül úgy sem juttok semmire. :)

Remélem így az utolsó pillanatban segítettem, ha másban nem, talán majd jövőre hasznát veszi valaki. :) (Kommentben várok kiegészítéseket, javaslatokat!)
Bubesz