Néhány hete láttam a filmet. Eddig egyszerűen nem tudtam rábírni magam, hogy megírjam az összefoglalót. Láttam azóta még filmeket, de ha a Gambit-ra gondolok még mindig nem tudok értelmes összegzést leadni, csak fejben sem. Azért igyekszem!

A magyar címe Dől a moné, ami szerintem nem annyira lett jó, elég fantáziátlan, tekintve, hogy Claude Monet egyik festményének megszerzése a cél. Lionel Shabandar (Alan Rickman) már régóta áhítozik a festményre, ezért a műgyűjteményének kurátora, Harry (Colin Firth) kieszel egy tervet, amiben egy máslatot próbál eladni Shabandarnak. A kis akciójához egy rodeóbajnokot is felbérel félmillió font fizetséggel. PJ Puznowski (Cameron Diaz) természetesen beleegyezik. A bonyodalmak tehát itt kezdődnek. :)

Maga a film nem egy nagy durranás, egyszer megnézhető, nem is azért mondtam, hogy a megállíthatatlan nevetés kerülget. A filmben voltak eléggé érdekes jelenetek. :D (Természetesen senkinek nem kell rosszra gondolnia!) Pl.: Harry kimászik a Savoy ablakán egy nagyon értékes vázával, majd fennakad a párkányokat elválasztó vasdíszen, a nadrágja elszakad és  lezuhan egy fára, Ő maga pedig ott ácsorog a párkányon, nadrág nélkül :D (a további részeket nem akarom ellőni.) Egébként ez a változat egy 1966-os film feldolgozása, kicsit újragondolása. (A gyalogáldozat)

Ha nem tudnám, hogy kitűnő színészek játszanak, biztos nem néztem volna meg. Valahogy annyira nem érdekelt, hogy szegény Lord egy hamis képet kerget, míg az eredeti a kínaiaknál landol. A filmben nem volt túl sok szerplő, időnként már az ember követelte volna, hogy néhány mellékszereplő felbukkanjon (az idegesítő kínaiakon kívül :D ).

Nagyon sok mindent nem tudok még elmondani róla, ha valaki megnézi, szívesen várom a véleményét. Nem akarom se lehúzni, se nagyra értékelni a filmet, mert egyiket sem lehet.

És a végére néhány kép :)

 

Lord Shabandar

Sajnos azt a képet nem találtam meg amikor Harry fennakadt a párkányon, de ez a kép a másik kameraállásból éppen az őt néző PJ-ről kézült:

Ezek arcok mindent elárulnak :D (az asztal másik felén a kínaiak borzolják az idegeket)

A házörző:

Néhány kép a film bemutatójáról:

A végére hagytam a film ...* képeit: (mindenki döntse el maga mit gondol)

Figyelem a nevetést és a megborzadást (vagy még akármit) okozó képek következnek!

 

Harry Deane fogadása :D

A film zárójelenete :D (nem csinálhattam meg, hogy nem rakom ide)